vapotemania.com
- 1237 -

Бърз поглед върху вълната на електронната цигара

Особено сред тийнейджърите, които са удряли Юулс преди, по време и след занятието, vaping се увеличава. Този новооткрит юношески експеримент е довел до подновен интерес към безопасността. Често се смята за по-безопасна алтернатива на пушенето на цигари, има много истерия и недоразумения, заобикалящи vaping и нейните въздействия върху здравето. Безопасно ли е да се изпари?

Парите за електронни цигари включват по-малко токсични вещества, отколкото дим от цигари

Фактът, че цигареният дим съдържа редица токсични и канцерогенни съединения, е добре документиран, но какво да кажем за парите на електронните цигари? Изследване, проведено през 2014 г., прегледа 21 различни течности за електронни цигари и установи, че парите на електронните цигари съдържат токсични съединения, но са 9-450 пъти по-малки от цигарения дим. В действителност, много от парите не са по-високи от референтния продукт, който служи като изходна база за измерване.

Токсините могат да се абсорбират в тялото в е-цигарите

Предишни проучвания показват, че електронните цигари съдържат ниски нива на токсични и канцерогенни съединения, но какво се случва при вдишване? Изследване, проведено в педиатрията през март 2018 г., изследва урината и слюнката на подрастващите. Тяхното проучване показа, че в сравнение с потребителите на електронни цигари и непушачите, тийнейджърите, които са пушили цигари и изпаряват, са имали най-големи концентрации на токсини и канцерогени. Тийнейджъри, които пушат само електронни цигари, не бяха пощадени, защото имаха и високи концентрации на евентуално вредни съединения като акрилонитрил, акролеин, пропиленоксид, акриламид и кротоналдехид.

Пиенето често води до употребата на цигари, но не и при възрастни

Пушенето беше пуснато като начин, по който хората да пушат, без да се отказват от пушещата си любов. Те успяха да вдишат електрическа цигара вкусна течна пара и да избегнат вредните токсини и канцерогени от тютюневия дим. Докато възрастните, след като се отказват от обикновените цигари, често се придържат към електронни цигари, тийнейджърите често правят обратното. Тийнейджърите обръщат носа си на цигари и вместо това избират да излизат. Въпреки това, след като започнат да използват електронна цигара, според проучване на учени от Университета в Южна Калифорния за 2016 г., тийнейджърите са шест пъти по-вероятни от пушачите да започнат да пушат, след като достигнат пълнолетие.